143-ма долетяха от Лондон на летище Пловдив

03.11.2010

31-годишната Вера Иванова е първият пасажер, слязъл на летище Пловдив след полет на ирландската авиокомпания „Райънеър". Пловдивчанката пристигна от Лондон и до 13-ти ноември ще гостува на майка си в града под тепетата. От 5 години тя е мениджър-продажби в английска фирма, която работи в сферата на фитнес индустрията.   

Вчера беше първият полет по новата редовна линия „Лондон - Пловдив - Лондон". Самолетът се приземи на летището в 11.45 часа. В него пътуваха 143 пътници. Малко след 13.30 часа боингът отлетя за Великобритания със 186 пасажери на борда.  

По време на официалната церемония на аеропорта беше засадено иглолистно дърво. Две пожарни коли посрещнаха самолета с водна дъга. По случай първия полет имаше фолклорна програма. Пасажерите традиционно бяха посрещнати с погача и мед. Сред високопоставените гости бяха народни представители, областният управител, кметове на общини, районни кметове, както и представители на „Райънеър", които заявиха готовност да помагат за развитието на бизнеса и туризма в Южен Централен район.